Pages

8 Aralık 2015 Salı

YAG BEZELERINE ELVEDA (DIY)

Merhabalar güzellikler :) Bugün sizlere yıllardır yaşadığım bir sorunu nasıl çözüme kavuşturduğumdan bahsedeceğim. 14-15 yaşlarımdan itibaren yüzümde ve omuzlarımın aşağı kısmında fazlaca yağ bezesi bulunmaktaydı. Peki yağ bezesi nedir nasıl ve neden oluşur?

Lipom adı verilen yağ bezelerinin sebebi vücuttaki yağ dokularıdır. Bunlar kötü huylu olmayan tümörlerdir. Bu oluşumlar yağ içerir ve vücudun herhangi bir yerinde oluşabilirler.
Yağ bezesi iyi huylu bir tümördür ve kanser ya da diğer bir sağlık tehdidi oluşturmaz. Yağ bezeleri kansere çevirmez, kaslara veya çevre dokulara yayılmaz. Ancak vücudunuzda yağ bezesi benzeri bir kist fark etmişseniz, bunun zararsız bir yağ bezesi olduğu doktor tarafından teşhis edilmelidir.

Daha sonrasında eğer yağ bezesinde büyüme ya da başka yağ bezelerinin de ortaya çıkması gibi değişiklikler fark ederseniz mutlaka ama mutlaka tekrar doktora başvurmanız gerekir.

Şimdi gelelim çözümü için neler yapılabildiğine... Ben de her şeyin en doğalı en sağlıklısı olsun diyerek bu sene başladım araştırmaya. Karşıma çıkan en akla mantığa uygun çare Lavanta Kürü olmuştu. Sabah akşam bir su bardağına bir tatlı kaşığı lavanta çiçeği atılıp çok kısık ateşte 5 ila 8 dakika arası kaynatılıp süzülüp içiliyor. Sabahları aç karna ve akşamları da yemekten en az 2 saat sonra olmak kaydıyla tüketilmeli. Hee bu arada lavanta uçucu bir formülasyona sahip olduğundan kaynatırken ve içmeden önce ılısın diye bekletirken kapağını kapalı tutmaya özen gösterin :)

Hiç yorum yok: